Begin mei 2012 opende een nieuwe zaak in het hartje van Nes: De Afslag, een unieke winkel met woonaccessoires en meubels, schilderijen en potten en vazen.

Jenny Kienstra- van der Mark vervult haar droom met deze eigen zaak. De onderneemster heeft ervaring in het vak. De laatste jaren was ze een van de gezichten in Lifestyle winkel De Rentmeester aan de Ballumerweg in Nes, maar ze begon haar carrière al als 15-jarige stagiaire bij Stoffelientje in Drachten. Toen wist ze het al: “Ik wil later een eigen zaak.” Jenny werkte daarna jarenlang als filiaalmanager bij Hunkemöller in Meppel. Ze volgde de Mode- en Kledingopleiding, deed Detex textielwarenkennis en vervolgens in Groningen de Minerva kusntcademie. Ze schildert, heeft thuis een atelier, maar exposeerde haar grote schilderijen nog niet op Ameland. Ook daar zou met de start van haar winkel wel eens verandering in kunnen komen.

" Het was altijd mijn droom om voor mezelf te beginnen," zegt Jenny, die op Ameland haar liefde vond en met Dolf Kienstra trouwde. Regelmatig fietste ze langs het leegstaande winkelpand. Zonde, vond Jenny. Het is immers een mooi pand op een prachtige locatie.
Het plan voor een eigen zaak rijpte en het was haar man die haar een extra zetje in de richting van De Afslag gaf. Het idee was niet langer een idee maar realiteit en met vereende krachten en keihard werken opende Jenny begin mei haar deuren van De Afslag.

De winkel is schitterend ingericht, er zijn connecties met leveranciers gelegd en er hangen fotowerken van fotograaf Jantina Scheltema aan de muur. De kasten en tafels zijn in variaties en maten leverbaar; in de winkel liggen voorbeeldboeken. Over de armleuningen van de fauteuils liggen stalen stof: ook de stoelen en banken zijn in meer varianten leverbaar dan de enkel de winkelexemplaren. Jenny legt het allemaal graag uit.
Het transport van de meubels is goed geregeld en De Afslag levert op Ameland gratis aan huis. Natuurlijk kunnen de tafels en kasten overal in het land bezorgd worden maar dan tegen een geringe kilometervergoeding.

Jenny Kienstra - ze richt ook woningen en vakantiehuisjes in - bestiert haar winkel voorlopig alleen.

De Afslag is geopend: maandag t/m zaterdag 11.00-17.00 u

 

 

Lees hier enkele artikelen over De Afslag - opgetekend door de Amelander media