Foto's en tekst Nanne Nicolai

25 september 2013
Fotomodel Lysan als eyecatcher op achterwand

Je hebt twee leuke, aardige én ambitieuze dames. Allebei ook nog eens reuze creatief.
Jenny Kienstra is eigenaresse van de meest complete woonwinkel van Ameland: De Afslag in centrum Nes. Buurvrouw is topfotografe Jantina Scheltema van Amelandfoto.nl. Zet deze twee vrouwen op een avond bij elkaar, laat hun fantaseren over de toekomst en voilá…: We staan op een mooie, zwoele dinsdagavond voor Woonwinkel De Afslag in Nes.

Het fantaseren van Jenny en Jantina heeft er toe geleid dat de woonwinkel behoorlijk is gerestyled. De dames hebben een derde jongedame in de armen genomen, een fotomodel… laten we zeggen de Doutzen van Ameland: Lysan Oud. Zij werd op een koude avond meegesleept naar het strand. Gedrapeerd in doek en met enkele woonaccessoires op het strand, werd een serie foto’s gemaakt. Eén foto werd er uitgepikt om de achterwand mee te behangen. Het is een echte eyecatcher geworden. Daarbij zijn er tal van accessoires gemaakt van deze eyecatcher. Hier bleef het echter niet bij.

De bekende Amelander Richard Kiewiet werd uitgenodigd om een aantal van zijn mooiste schilderijen in de woonwinkel ten toon te stellen. Het is een prachtig geheel geworden.

In de maand november is het absoluut een aanrader om tijdens Kunstmaand Ameland eens een kijkje te nemen in De Afslag. Wij hebben onze toost uitgebracht op deze enthousiaste onderneemsters!

 

Nanne Nicolai's weblog

 

Jantina Scheltema fotografie