Hoe leuk is dat: gevraagd te worden door Omrop Fryslân om een glazen duinvilla op het Oerd in te richten. Het was een hele onderneming om de meubels op het Oerd te krijgen met paardentrailer en pick-up, maar het was een succesvolle, uitdagende, creatieve opdracht waaraan ik met heel veel plezier heb meegewerkt.

Praten over het leven, stil zijn van de natuur
Piekeren over het duister en dromen over de nieuwe dag. Omrop Fryslân-presentator Bart Kingma praat in het nachtelijke onlineprogramma ‘Fiel de Nacht’ met Marijke Roskam, Jan Posthuma, Rients Ritskes, Greetje Bijma en Bearn Bilker over hun leven en drijfveren. Dat alles gebeurt vanaf een unieke locatie op Ameland; de uiterste oostpunt, middenin de duinen van het Oerd.

Jan Posthuma was erbij toen het Nederlands volleybalteam goud won op de Olympische Spelen in Atlanta, hét sportmoment van de 20ste eeuw. Greetje Bijma staat op de grootste internationale jazzpodia en kan haar stem beheersen als geen ander.

De andere gasten in Fiel de Nacht zijn: Marijke Roskam, die als dagvoorzitter en mediatrainer grote ondernemers en organisaties helpt beter voor het licht te komen. Zenmeester Rients Ritskes, die managers zoals Herman Wijffels leerde mediteren en darter Raymond van Barneveld naar het wereldkampioenschap coachte. En Bearn Bilker, die niet alleen burgemeester is, maar ook de grootste koningshuiskenner van Fryslân.

Website opdrachtgever: Omropfryslan.nl
Fotografie: Webwerkt.nl - Jan Bensliman