De winkel

Interieurtrends zijn grillig. Ze komen en gaan als getijden. En dus is het de kunst om iets van tijdloze schoonheid te herkennen als je het ziet. Stoeien met een assortiment van woonschatten die – frappant genoeg - altijd op jouw eigen leefomgeving lijken geschreven en zich tóch in geen enkel hokje laten duwen. Jenny Kienstra kan dat.

Haar geheim? Kwestie van mensenkennis. Een zesde zintuig voor de juiste ambiance: aanvoelen wat iemand zoekt, wat een ruimte nodig heeft om te schitteren. Feitelijk signaleert zíj al wat je huis mist, nog voordat je het zelf weet. Zo laat Jenny ook jou wonen in je stoutste dromen aan zee.


“Een winkel met een ziel, op een plek bol van dorpshistorie”


Mix eigenzinnigheid met geboren ondernemerschap en een feilloos gevoel voor wat mooi en duurzaam is. Ja, dan kom je aardig in de buurt van De Afslag Wonen. Met een stijl die drijft op gevoel is dit een woonwinkel die liever buiten de lijntjes kleurt. Altijd net wat anders. Tikkie gedurfd soms, want Jenny heeft wel lef.

De Afslag Wonen (sinds mei 2012) is een winkel waar een ziel in zit, op een plek bol van dorpshistorie. Ooit was dit het bedrijvige middelpunt van de visafslag. Op deze plek in hartje Nes stond ook de wieg van de op Ameland zo geliefde kardinaal De Jong en nog weer later deed de lokale grutter zaken in het pand aan de Reeweg.

Nu is dit het domein van Jenny. De trotse schatbewaarder die vooral graag zichzelf is. Zo geeft ze haar zaak iets genoeglijks en creëert een setting die tegen het “landelijk moderne” schurkt. Altijd overgoten met een flinke eilandsaus, want De Afslag ademt Ameland. Het eiland is haar onuitputtelijke bron van inspiratie.

Het transport van de meubels is goed geregeld en De Afslag levert op Ameland gratis aan huis. Natuurlijk kunnen de tafels en kasten overal in het land bezorgd worden maar dan tegen een geringe kilometervergoeding.